Eladó

4/4-es hegedűvonó, nagyon szép, szögletes pálcával. A Dürrschmidt manufaktúra több minőségben és árkategóriában kínál vonókat. Az általunk kínált vonó egy, az 1990-es évek előtt készült modell, amely tulajdonságai alapján az ezüst szerelékes, jelenlegi jelöléssel "egycsillagos" vonónak felel meg. Pálcája közepesen kemény, a hegedűből puha, bársonyos, telt hangot csal ki. Elsősorban konzisoknak és műkedvelő muzsikusoknak ajánlom, de zenekari zenészeknek is megfelelő lehet tartalék vonóként. Kedvező árfekvésű.

A vonó előzetes egyeztetés után megtekinthető és kipróbálható. A vonó áráról információ személyes kapcsolatfelvétel esetén kapható. Tekintse meg a képgalériát! Teljes, tovább nagyítható méretet a képekre kattintva érhet el.

A Dürrschmidt-dinasztia

A vonókészítő család krónikájában a műhelyt Otto Dürrschmidt alapította 1894-ben Markneukirchenben. Mestervonókat és - mivel több segédet foglalkoztattak - műhelyvonókat egyaránt készítettek. A műhelyt 1963-ban államosították, majd a leszármazottak, akik munkavállalóként a "gyárosítás" alatt is kitartottak cégük mellett, 1990-ben privatizálták. Immár az ötödik generáció viszi tovább a nagy múltú vállalkozás hírnevét.

(Forrás: a Dürrschmidt cég weboldala)