Árlista

2024. 05. 22-től érvényes munkadíj árlista

Állapotfelmérés, szakvélemény, szóbeli

Esztétikai vizsgálat, műszeres méretvizsgálat, állapotfelmérés, szükséges javítások felmérése, akusztikai vizsgálat, értékbecslés szóban. Az ár hangszerenként értendő, javítás esetén jóváírásra kerül.

8 000 Ft

Fogólap készítés

Az ár nem tartalmazza a felső nyereg készítést.

40 000 Ft

Fogólap lehúzás

Gyalulás, csiszolás. Két-három évente esedékes. Beállítom a helyes ívet, eltűnnek az egyenetlenségek. Az ár a felső nyereg magasság beállítást tartalmazza.

20 000 Ft

Gerendázás

Gerenda készítés és illesztés, formázás. Az ár nem tartalmazza a tető bontását, lecsukását, a hangszer felszerelését, beállítását.

60 000 Ft

Hangolókulcs csere (db)

Szükséges, ha a kulcsok nem illeszkednek megfelelően, vagy nagyon becsúsztak.

4 000 Ft

Húrozás, gitár

Régi húrok újra cserélése. Tartalmazza a hangolást is.

4 000 Ft

Húrozás, vonós hangszerek

Régi húrok újra cserélése. Tartalmazza a kulcsok kenését, a fogólap tisztítását, a hang beállítását is.

8 000 Ft

Húrláb (híd) készítés, csere

Húrláb faragás, illesztés, beállítás.

16 000 Ft

Improved by OMOBONO

Meleg tónusú és zengő, a tömegből kitűnő hang, játékkomfort és stabil működés kialakítása a legegyszerűbb gyári hegedűkön, csellókon is. Kulcsok illesztése, felső nyereg beállítása, lélek készítés és beállítás, húrláb készítés és beállítás, felszerelés, hang beállítás. 

44 000 Ft

Lélek csere

Készítés és illesztés, hang beállítás.

12 000 Ft

Nyak dőlészög beállítás

Nyak kivétele, illesztése, visszaragasztása, lakkpótlás. Az ár nem tartalmazza a húrláb készítést, a hangszer felszerelését, beállítását.

48 000 Ft

Nyak dőlészög beállítás, cselló

Nyak kivétele, illesztése, visszaragasztása, lakkpótlás. Az ár nem tartalmazza a húrláb készítést, a hangszer felszerelését, beállítását.

64 000 Ft

Nyereg készítés

Alsó-, felsőnyereg.

12 000 Ft

Támasztóláb (cuca) cseréje csellóban

Illesztés, le- és felszerelés, beállítás.

8 000 Ft

Támasztóláb (cuca) cseréje csellóban, lyuk puskázással

Puskázás, illesztés, le- és felszerelés, beállítás.

16 000 Ft

Vonó bőrözés

Választható minőségű, tartós bőrrel.

4 000 Ft

Vonó csontozás csonttal

Csonttal, ébennel vagy fiberrel.

16 000 Ft

Vonó csontozás műanyaggal

Műanyaggal, gyári vonókhoz.

8 000 Ft

Vonó fonat csere vagy pótlás

Alapesetben tiszta ezüsttel,  igény esetén ezüstözött rézszállal,  selyemre font fémszállal vagy cérnával kombinálva is. Súly és súlypont beállítással.

6 000 Ft

Vonó furat puskázás

A furat kipótlása a pálcának megfelelő faanyaggal, majd újra kialakítása, a csavarlyuk újra fúrása.

16 000 Ft

Vonó kápacsavar csere, pótlás

Réz anya vagy acél menetes szár illesztése.

4 000 Ft

Vonó pálca kopás pótlás

A hüvelykujjnál kialakuló gödör pótlása magas pernambuco tartalmú kompozittal.

8 000 Ft

Vonó szőrözés

Benne foglaltatik a pálca tisztítás, politúrozás, kisebb esztétikai hibák kijavítása.

12 000 Ft

Kiszállási díj

Minden tételhez, ami kiszállással jár. Az ár alkalmanként értendő, függetlenül a távolságtól.

8 000 Ft

Az árlista módosításig vagy visszavonásig érvényes. A felsorolás a normaidős javítási tételek munkadíját tartalmazza. Az ár hegedű, brácsa és cselló javításra egyaránt vonatkozik. (Helyhiány miatt nagybőgő javítással csak különleges esetben foglalkozunk, vonó javítást azonban vállalunk.) Az anyagköltség a feltüntetett árakon felül értendő és fizetendő, mert az minőség és egyedi igények függvénye. A táblázatban nem szereplő, általában egyedi és/vagy összetett feladatsort igénylő javítások esetében 8.000,- HUF rezsi óradíjat számítunk fel, és minden megkezdett negyedórát elszámolunk. A feltüntetett árak a megrendelő által fizetendő, bruttó fogyasztói egységárak, melyek 0% ÁFÁ-t tartalmaznak (AAM). Lehetőség van Euróban is a számla kiegyenlítésére készpénzben vagy átutalással. Az Euró átváltás esetében érvényes árfolyam számítás: 1 EUR = Raiffeisen Bank napi vételi valuta/deviza árfolyam –15 HUF.

A felhasznált anyagokat igény felmérés után mi biztosítjuk. Lehetőség van arra is, hogy "hozott anyaggal" dolgozzunk, ebben az esetben azonban nem tudunk garanciát vállalni az elvégzett javításra. Javasoljuk, hogy minden esetben kérjen egyedi árajánlatot! A hozzávetőleges javítási költségekről telefonon vagy e-mailben kérhet információt. Teljes körű árajánlatot kizárólag írásban adunk, melynek írásbeli elfogadása és a munka megrendelése vállalkozói szerződésnek minősül, és fizetési kötelezettséggel jár. A javítás tételeiről részletes elszámolást készítünk. Az elvégzett javítások ellenértékéről törvényi kötelezettségnél fogva minden esetben számlát állítunk ki. A fizetendő végösszeg a javításra ténylegesen fordított idő és szakértelem függvényében, egyedi elbírálás eredményeként, valamint előre meghirdetett egyedi ajánlatok alapján a megrendelő számára kedvezően változhat. A változás a számlán engedmény (kedvezmény) formájában feltüntetésre kerül. Az elvégzett javításokra rendeltetésszerű használat mellett 6 hónap garanciát vállalunk.