Improved by OMOBONO

Továbbfejlesztett hangszerek kitűnő hanggal, megfizethető áron

Gondos szakértelemmel kiválasztott, szakszerűen felszerelt és beállított, kitűnő hangú hangszerhez juthat, amelyben gyermeke és ön is örömét leli majd, ha játszik rajta. Válasszon a kínálatból*, és tűnjön ki a sokaságból új hegedűje vagy csellója hangjával!

*A továbbfejlesztett hangszereket a MusicMall HangszerHáz értékesíti.

A jó minőséget neves beszállítóink biztosítják – a kitűnő hangról mi gondoskodunk.

Mi történik pontosan a hegedűkkel, csellókkal?

Minőségi húrok a bársonyos hangzásért

A továbbfejlesztés során elsődleges szempont a hangzás javítása és a könnyed megszólaltatás. Ennek eléréséhez olyan húrokat használunk, melyek hangja illeszkedik az adott hangszer akusztikai karakteréhez. Neves gyártók (D'Addario, For-Tune, Jargar, Larsen, Pirastro, Thomastik, Warchal) bevált, tartós húrtípusaiból választunk, amelyek jól tartják a hangolást, és a fonat ötvözete ellenáll a kéz nedvességének – mindezek mellett nem növelik nagymértékben a költségeket.

Húrláb faragás a zengő hang érdekében

A húrok rezgését, hangját a húrláb alakítja, és továbbítja a hangszertest felé. A fókuszált, projektív hang eléréséhez jó minőségű faanyagból készült francia húrlábat (Aubert) illesztünk a rezonánsra, amelyet úgy faragunk meg, hogy felhangdús, zengő hang legyen az eredmény. Arra is figyelünk, hogy a húrláb magassága és íve is megfelelő legyen. Így még magasabb fekvésekben sem zengnek össze a húrok, mégis könnyű marad az akkordok megszólaltatása.

Precízen illesztett és beállított lélek

A rezonáns és a hátlap közötti csatolás minőségéért a lélek felel. Egyszerre kell határozottan továbbítania a rezgéseket a hátlapra, és hagyni, hogy az mégis szabadon rezeghessen. Ennek érdekében sűrű szálú lucfenyőt használunk, optimális feszítéssel illesztve a hangszertest belsejébe. Felhúrozás után végezzük el a lélek pozíciójának precíz beállítását, amely teljessé teszi az optimális hangzáskép kialakítását.

Jól működő hangolókulcsok és kényelem

A kényelmes, könnyed játékhoz elngedhetetlen, hogy a hangszer nyaka a kézbe simuljon, az ujjat ne bökje a nyereg sarka. Növeli a komfortérzetet, ha a hangolókulcsok szára megfelelően hosszú, gömbölyített végű, a kulcsok feje kézre áll, hangoláskor könnyen mozdulnak, de jól tartják a hangolást. Ehhez minden hangszeren körültekintően elvégezzük a szükséges beállításokat, a végeredményt „zenész szemmel” ellenőrizzük.

Játékra felkészített vonó

A vonós hangszerek legfontosabb tartozéka a vonó. Átadás előtt ezt is felkészítjük a játékra, így azonnal használatba veheti új hegedűjét, csellóját. A szőrhossz beállítása után begyantázzuk a vonót, kipróbáljuk a feszességet. Ezután a vonó már csak a használatnak megfelelő rendszerességű gyantázást igényel, amit néhány mozdulattal könnyedén elvégezhet.

Új hangszere használatához, karbantartásához, tárolásához itt talál hasznos tanácsokat. Kívánjuk, hogy hosszú időn át hűséges társa legyen az önfeledt zenélésben!

Improved by OMOBONO

– a kitűnő hang iránti elhivatottság védjegye

amelyet Pál Jánossal, a MusicMall HangszerHáz tulajdonosával közösen álmodtunk meg. A kínálatba olyan vonós hangszerek kerülnek be, amelyek gondos szakértelemmel végzett továbbfejlesztéssel a tömegkínálatból kitűnő hangminőséget és könnyed, kényelmes játékélményt adnak elérhető áron.