Behorpadt a plasztika? Sebaj!

2018.02.01

Ez a javítás felér egy építőjátékkal. Élveztem, hátha önök is.

De kezdjük az elején. Könnyen okozhat galibát egy rosszul megragasztott, megerősített repedés, pláne, ha egy kissé túlfeszített gerenda is van a környéken. Ilyenkor a tető hajlamos horpadásra. Ez nemcsak esztétikai szempontból probléma. A statikai egyensúly is felborul, amely sérülékenyebbé teszi a tetőt, és a hangot is befolyásolhatja. A kiindulási helyzet így nézett ki:

Jól látható a fényfolt felső részében a hosszanti horpadás. Így, a fényképen talán kevésbé érzékelhető, de ez egy határozott, 3-4 mm mély árok volt a tetőn. Egy alaposan előkészített, gondos szakértelemmel végzett javítás után ilyen lett:

Itt már a fényfoltban nincs törés, a kicsit sötétebb folt a lakk enyhe felületi mattságából adódik. S hogy hogyan jutottam el idáig? Egy kis építkezés, bontás, alakítás, préselés - és már kész is. Mindez persze elmondva egyszerű, mintha pillanatok műve lett volna az egész. Valójában sok-sok munkaóra van mögötte, amit nemegyszer "lábujjhegyen" töltöttem... Nem javaslom otthoni kipróbálásra hobbi tevékenység gyanánt (korábban egy cikkem miatt kaptam ilyen megkeresést). Könnyű közben eltörni a tetőt! 

A teljes folyamat (nem minden részlete) az alábbi galériában tekinthető meg. A képekre kattintva nagyobb képek nyílnak. Jó szórakozást!