Wittner Finetune Peg

2021.12.01

Innovatív hangolókulcs a könnyebb, stabilabb hangolásért és a szebb hangért.

A Wittner hangolókulcs a modern technikai megoldást ötvözi a klasszikus formavilággal és funkcióval. Használatával szükségtelenné válik a finomhangoló a húrtartón, a könnyebbé vált húrtartó pedig szebb, nyíltabb hangot eredményez.

A kulcs fejében elhelyezett fogaskerék-áttételek segítségével kisebb erőkifejtés szükséges a húrok feszítéséhez, és precízebb finombeállítás érhető el. A kulcs fejét többször körbe kell forgatnunk ahhoz, hogy a feszítő henger egyszer teljesen körbeérjen. Ennek eredménye, hogy a kulcs kiválóan tartja a hangolást

A stabil illeszkedést a kulcsszekrényben hosszanti bordák biztosítják, ennek ellenére a lyuk bármikor használható átalakítás nélkül hagyományos kulcsokkal is.

Mivel a Wittner hangolókulcs az ébenfa felületét imitáló high-tech műanyagból készül, és a szára is tartalmaz mechanikai elemeket, nem hegyezhető. Ebből következik, hogy helyét a kulcslyukak formálásával kell kialakítani. Így előfordulhat, hogy a lyukakat a kulcsok beillesztése előtt puskázni kell. Előnye azonban, hogy nem szorul be és nem ugrik ki a helyéről, nem kell krétázni sem. Minden évszakban tökéletesen működik és tartja a hangolást.

A Wittner hangolókulcsot elsősorban csellistáknak ajánlom, de hegedűhöz és brácsához is készül. A kulcs minden típusa kapható műhelyemben, helyes működését pedig a gondos szakértelemmel végzett munka, a szakszerű beépítés garantálja.